Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури Луганської області в суді підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України («Таємне викрадення чужого майна (крадіжка), поєднане з проникненням у інше приміщення»).   

Встановлено, що у березні 2019 року мешканець Білокуракинського району Луганської області будучи обізнаний про те, що у домоволодінні його сусіда ніхто не проживає, користуючись тим, що за його діями ніхто не спостерігає, незаконно проник на територію зазначеного домоволодіння, де з приміщення погребу викрав чотири ... Читати далі »

Переглядів: 228 | Додав: Несквик | Дата: 03.12.2019

Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури, з метою дотримання вимог ст. 40 Конституції України, яка закріплює право на звернення, Закону України «Про звернення громадян», належним чином забезпечено організацію особистого прийому громадян та розгляду звернень.

Так,  протягом минулого періоду 2019 року до  відділу надійшло 42 звернення. Більшість звернень стосувались питань досудового розслідування кримінальних проваджень.

За результатами розгляду: на 20 звернень надано роз’яснення; для розгляду до інших відомств направлено  21 звернення та 1 звернення повернуто ... Читати далі »

Переглядів: 183 | Додав: Несквик | Дата: 26.11.2019

Представництво інтересів держави у суді на сьогодні один із основних напрямків діяльності органів прокуратури України. Згідно статті 23 Закону України «Про прокуратуру» прокурор здійснює представництво в суді законних інтересів держави у разі порушення або загрози порушення інтересів держави, якщо захист цих інтересів не здійснює або неналежним чином здійснює орган державної влади, орган місцевого самоврядування чи інший суб’єкт владних повноважень, до компетенції якого віднесені відповідні повноваження, а також у разі відсутності такого органу.

Так у поточному році, Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури  заявлено до суду позовів на загальну суму майже 4 млн. грн. Значна увага приділена захисту інтересів у сфері земельних відносин. До суду було подано позови щодо витребування земельних ділянок з чужого незаконного володіння,  про визнання недійсними договорів оренди земл ... Читати далі »

Переглядів: 212 | Додав: Несквик | Дата: 26.11.2019

Управління державного контролю за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби в Луганській області в межах своєї компетенції інформує:

Відносини між органами виконавчої влади, операторами ринку харчових продуктів та їх споживачами регулює Закон України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів». Статтями 43 та 44 зазначеного Закону встановлені гігієнічні вимоги до рухомих та/або тимчасових потужностей та до транспортних засобів, призначених для торгівлі та транспортних засобів для перевезення харчових продуктів. Оформлення санітарних паспортів на транспортні засоби Законом не передбачено.

... Читати далі »

Переглядів: 235 | Додав: Несквик | Дата: 20.11.2019

Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактами крадіжок вчинених особою на території Білокуракинського району.     

За результатами досудового розслідування було встановлено, що раніше судима особа, здійснила крадіжки на території Білокуракинського району матеріальних цінностей на загальну суму 13 400 гривень. За результатами судового розгляду,  крадія засуджено до  покарання у виді 5 років 3 місяців позбавлення волі.

 

 

Прокурор Білокуракинського відділу

Старобільської місцевої прокуратури                   & ... Читати далі »

Переглядів: 215 | Додав: Несквик | Дата: 19.11.2019

Білокуракинським відділом  Старобільської місцевої прокуратури підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно місцевого мешканця, який обвинувачувався у вчиненні злочинів,  передбачених ч. 3 ст. 185 КК України (крадіжки, вчинені повторно, поєднані з проникнення у житло  та інші приміщення).

У суді стороною обвинувачення доведено, що упродовж 2019 року раніше неодноразово засуджений чоловік з корисливих мотивів вчинив 4 крадіжки, завдавши громадянам матеріальної шкоди.

... Читати далі »

Переглядів: 211 | Додав: Несквик | Дата: 19.11.2019

Рішенням Господарського суду Луганської області задоволено позовну заяву Старобільської місцевої прокуратури в інтересах держави в особі Білокуракинської селищної ради до фермерського господарства про витребування землі із незаконного володіння.

Встановлено, що зазначене господарство утримувало та використовувало без відповідних правових підстав земельну ділянку площею майже 46  га вартістю понад 2  млн грн.

Позовні вимоги мотивовано тим, що право постійного користування землею, яке надавалося засновнику фермерського господарства, припинилося зі смертю особи і не входить до складу спадщини. Будь-які інші правовстановлюючі докумен ... Читати далі »

Переглядів: 216 | Додав: Несквик | Дата: 04.11.2019

До Білокуракинської районної ради надійшло клопотання Білокуракинської центральної районної лікарні від 11.10.2019 № 1181 щодо делегування від Білокуракинського району для роботи у складі Госпітальної ради Північного госпітального округу Луганської області керуючого справами виконавчого апарату Білокуракинської районної ради Косяченка Сергія Андрійовича.

Відповідно до пункту 3 Розділу ІІІ Примірного положення про госпітальний округ, затвердженого Наказом міністерства охорони здоров’я України від 20.02.2017 № 165 (у редакції наказу Міністерства охорони здоров’я від 18.12.2017 № 1621) Білокуракинська районна рада інформує про кандидатуру делегата від Білокуракинського району до складу Госпітальної ради Північного госпітального округу Луганської області Косяченка Сергія Андрійо ... Читати далі »

Переглядів: 207 | Додав: Несквик | Дата: 23.10.2019

Аналіз випадків отруєнь грибами  свідчить, що більшість отруєнь обумовлені вживанням пластинчатих отруйних грибів (насамперед, блідої поганки), які помилково сприймаються за їстівні печериці та сироїжки. Отруєння також можуть спричинити їстівні гриби, які не пройшли належної термічної обробки або виросли на забруднених територіях чи уздовж швидкісних трас.

Нерідко отруюються грибами, які більшість досвідчених грибників спокійно кладуть до кошиків. Помилитися ж вони можуть, якщо збирають дуже молоді плодові тіла, коли ще не проявилися морфологічні ознаки. Наприклад, збирають сироїжки, а серед них може заховатися бліда поганка, яка ще не розкрилася і зовні їх нагадує. Тоді її можна помилково зірвати. Немало випадків, коли хворі потрапляли до лікарень після споживання голубінок, глив, сироїжок, синяків, парасольок тощо.

... Читати далі »

Переглядів: 206 | Додав: Несквик | Дата: 21.10.2019

« 1 2 ... 7 8 9 10 11 ... 28 29 »