Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

 

Згідно зі ст. 3, 27 Конституції України життя і здоров'я людини, її недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Обов’язком держави є захист зазначених цінностей від насильницьких посягань.

         Розділ 2 Кримінального кодексу України містить правові норми, що встановлюють кримінальну відповідальність за злочини проти життя і здоров’я. Найпоширенішими серед злочинів вказаної категорії є спричинення тілесних ушкоджень різного ступеня тяжкості, нанесення побоїв, погрози вбивством. З огляду на ступінь тяжкості насильницьких злочинів санкції більшості статей закону про кримінальну відповідальність передбачають можливість застосування до винних осіб покарання у вигляді позбавлення волі.

Слід зазначити, що протягом останнього часу спостерігається тенденція до збільшення вчинених злочинів проти життя та здоров’я. Зокрема, протягом минулого періоду 2016 року до Єди ... Читати далі »

Переглядів: 424 | Додав: Несквик | Дата: 18.05.2016

Інформацію про результати поіменного голосування депутатів районної ради на 8 сесії 29.04.2016 надано у розділі Документи - Рішення сесії

Переглядів: 397 | Додав: Несквик | Дата: 29.04.2016

Протидія та запобігання корупції – першочергове завдання органів прокуратури України

 

         Корупція як соціально – економічне явище залишається однією з ключових проблем українського суспільства, особливо в умовах сучасної кризової ситуації в державі. Головну роль у процесі викорінення корупції покладено на правоохоронні органи, в тому числі і органи прокуратури України. 

За цих обставин профілактика корупційних правопорушень набуває найвищого значення для збереження української державності. Профілактика корупційних правопорушень має включати не лише застосування правових засобів широкого спектру від найбільш суворих (кримінально - правових) до адміністративних, конституційних, соціальних, але й використання зусиль інститутів громадянського суспільства, волонтерського руху та руху активістів для забезпечення моніторингу діяльності публічних інстит ... Читати далі »

Переглядів: 379 | Додав: Несквик | Дата: 20.04.2016

Мобільні шахраї

 

Ми перебуваємо на порозі 21 сторіччя, час коли новітні технології втілені у кожний етап нашого життя, будь то Інтернет, персональні комп’ютери, мобільний зв’язок тощо.

Незважаючи на неодноразові статті, телепрограми, повідомлення в різних засобах масової інформації про те, що на території України поширено шахрайство з використанням мобільного зв'язку, громадяни України, жителі нашого району з легкістю попадаються у пастки шахраїв, які, не соромлячись, використовують для досягнення своїх злочинних цілей уразливі і кращі людські якості - доброту, співчуття, любов до ближніх.

Так, Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за фактом шахрайства, здійсненого одним і тим же способом: на номери мобільних телефонів потерпілих дзвонять невідомі та представляючись працівниками міліції, повідомляють про те, щ ... Читати далі »

Переглядів: 417 | Додав: Несквик | Дата: 20.04.2016

Білокуракинський районний суд у повному обсязі задовольнив позов Старобільської місцевої прокуратури щодо обладнання прилеглих до навчальних закладів територій дорожніми знаками та зобов'язав  Шарівську сільську раду організувати безпеку дорожнього руху для школярів.

Як розповів перший заступник керівника Старобільської місцевої прокуратури Петро Олександрович Морозов, прилегла до навчального закладу територія зовсім не обладнана розпізнавальними знаками, що загрожує життю та здоров'ю дітей. Згідно з чинним законодавством організація безпечного дорожнього руху на належній їй території є одним із повноважень сільської ради.

         Нагадаємо, задля створення умов для безпечної дорожньої ситуації та відновлення порушених прав та інтересів дітей, 01.02.2016 Старобільська місцева прокуратура звернулась ... Читати далі »

Переглядів: 420 | Додав: Несквик | Дата: 30.03.2016

Інформацію про результати поіменного голосування депутатів районної ради на 7 сесії 25.03.2016 надано у розділі Документи - Рішення сесії

Переглядів: 393 | Додав: Несквик | Дата: 25.03.2016

Депутат Білокуракинської районної ради від БПП «Солідарність» працює з виборцями.

З робочим візитом 17.03 2016 року виїхали до Просторівської сільської ради Білокуракинського району депутат районної ради Олексій Олександрович Леонов, виконуючий обов’язки головного лікаря ПМСД Олександр Миколайович Данілко та лікар – педіатр Ірина Іванівна Губаренко. Основним питанням було опалення ФАПу в с. Плахо-Петрівка. Вже під час зустрічі до депутата райради звернулися жителі села з проханням посприяти у відкритті дитячого садочку. В селі майже сорок дітей дошкільного віку. Деяких батьки возять до садочку сусіднього села за 10 км. від дому, але не всі батьки мають таку можливість. Тому О.О. Леонов порадив написати колективне звернення та пообіцяв сприяти вирішенню цього питання.

Лікарем – педіатром І.І. Губаренко було проведено щеплення 29 малюкам.

 Наступним селом було село Просторе де в.о. головного лікаря ПСМД О.М. Данілко вручив фел ... Читати далі »

Переглядів: 411 | Додав: Несквик | Дата: 18.03.2016

                                                                                  пресс-реліз

 

Протидія злочинності  потребує вжиття спільних зусиль

 

29 лютого 2016 року під головуванням першого заступника керівника Старобільської місцевої прокуратури Морозова П.О. відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів, на якій обговорено стан протидії злочинності у Білокуракинському районі у 2015 році та заходи по зміцненню законності та правопорядку.

У роботі наради приймали участь керівники  Білокуракинського відділу Старобільської місцевої прокуратури, Білокуракинського ВП ГУНП, відділу прикордонної  служби «Лозно-Олександрівка», Білок ... Читати далі »

Переглядів: 417 | Додав: Несквик | Дата: 02.03.2016

 

 

РЕЗУЛЬТАТИ  ПОІМЕННОГО ГОЛОСУВАННЯ

 

Шоста сесія Білокуракинської районної ради 7 скликання

від 01.03.2016

 

«Про звіт щодо виконання районного бюджету за 2015 рік»

 

Присутні – 18

 

За – 18   Проти – 0   Утрималися – 0   Не голосували – 0    

 

... Читати далі »
Переглядів: 702 | Додав: Несквик | Дата: 02.03.2016 | Коментарі (0)

Чешская организация «Человек в беде» продлила прием заявок на получение грантов для переселенцев и жителей Донбасса до 1 марта

Чешская гуманитарная организация «Человек в беде» продлила срок приема заявок на получение гранта по проекту «Восстановление источника средств к существованию» до 1 марта 2016 года, передает ИА «Вчасно».

 

 Проект предусматривает предоставление денежного гранта в размере от 250 до 1000 долларов США для оплаты заявленных расходов, необходимых для осуществления деятельности (гранты выплачиваются в гривне).

В проекте могут участвовать физические лица, проживающие в Донецкой и Луганской областях (внутренне перемещенные лица и местные жители). Обязательное условие для участника: наличие дос ... Читати далі »

Переглядів: 1409 | Додав: Несквик | Дата: 05.02.2016

« 1 2 ... 26 27 28 29 »