Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Листопад » 26 » Представництво інтересів держави у суді
14:39
Представництво інтересів держави у суді

Представництво інтересів держави у суді на сьогодні один із основних напрямків діяльності органів прокуратури України. Згідно статті 23 Закону України «Про прокуратуру» прокурор здійснює представництво в суді законних інтересів держави у разі порушення або загрози порушення інтересів держави, якщо захист цих інтересів не здійснює або неналежним чином здійснює орган державної влади, орган місцевого самоврядування чи інший суб’єкт владних повноважень, до компетенції якого віднесені відповідні повноваження, а також у разі відсутності такого органу.

Так у поточному році, Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури  заявлено до суду позовів на загальну суму майже 4 млн. грн. Значна увага приділена захисту інтересів у сфері земельних відносин. До суду було подано позови щодо витребування земельних ділянок з чужого незаконного володіння,  про визнання недійсними договорів оренди землі та повернення земельних ділянок у власність держави. Протягом минулого періоду 2019 року задоволено позовів на суму 2 млн. грн.

Разом з тим, відділом приділяється належна увага  реальному виконанню рішень судів, постановлених за позовами прокурора. Так, протягом 2019 року виконано рішень судів на  загальну суму 2 млн. грн.

 

 

Прокурор Білокуракинського відділу

Старобільської місцевої прокуратури                                             О.Шестак

Переглядів: 211 | Додав: Несквик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0