Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Квітень » 20 » Протидія та запобігання корупції – першочергове завдання органів прокуратури України
11:35
Протидія та запобігання корупції – першочергове завдання органів прокуратури України

Протидія та запобігання корупції – першочергове завдання органів прокуратури України

 

         Корупція як соціально – економічне явище залишається однією з ключових проблем українського суспільства, особливо в умовах сучасної кризової ситуації в державі. Головну роль у процесі викорінення корупції покладено на правоохоронні органи, в тому числі і органи прокуратури України. 

За цих обставин профілактика корупційних правопорушень набуває найвищого значення для збереження української державності. Профілактика корупційних правопорушень має включати не лише застосування правових засобів широкого спектру від найбільш суворих (кримінально - правових) до адміністративних, конституційних, соціальних, але й використання зусиль інститутів громадянського суспільства, волонтерського руху та руху активістів для забезпечення моніторингу діяльності публічних інститутів.

Тому актуальним питанням залишається удосконалення антикорупційної стратегії, яка має складатися, окрім кримінально-правової,  комплексом інших заходів із профілактики корупційних правопорушень.

Серед таких заходів принципове значення має проведення роз’яснювальної роботи серед суб’єктів, які підлягають комплексу обмежень і заборон, визначених чинним антикорупційним законодавством, активну участь у проведенні якої беруть і органи прокуратури.

Так, в поточному році проведено семінар зі спеціалістами управління Пенсійного фонду України в Білокуракинському районі, участь у якому взяв прокурор Білокуракинського відділу Старобільської місцевої прокуратури. На вказаному семінарі опрацьовано актуальні питання, що стосуються подання державними службовцями декларацій про майно, доходи, витрати та зобов’язання фінансового характеру, зокрема, щодо відповідальності за їх неподання, несвоєчасне подання  або за подання в них завідомо недостовірних відомостей.

Органи прокуратури і в подальшому братимуть участь у реалізації державної антикорупційної політики, профілактики та попередження причин і умов, які сприяють проявам корупції та іншим правопорушенням.

 

Прокурор Білокуракинського відділу

Старобільської місцевої прокуратури

юрист 3 класу                                                                                      С. Кондак

Переглядів: 382 | Додав: Несквик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0