Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Вересень » 6 » Протидія злочинності потребує спільних зусиль
14:40
Протидія злочинності потребує спільних зусиль

01 серпня 2019 року в Білокуракинському відділі Старобільської місцевої прокуратури відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів, на якій обговорено стан протидії злочинності на території району в І півріччі 2019 році.

У нараді взяли участь представники правоохоронних органів, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

В ході наради було зазначено, що завдяки вжитим спільним заходам, відбулися позитивні зрушення щодо протидії окремим видам злочинів.

Так, зменшилась загальна кількість вчинених кримінальних правопорушень, в том числі тяжких, середньої та невеликої тяжкості.

Однак, наявна тенденція щодо кількості особливо тяжких злочинів, в першу чергу за рахунок збільшення злочинів проти життя та здоров’я особи. Відмічається збільшення кількості тяжких тілесних ушкоджень, проте не допущено вчинення таких, що спричинили смерть потерпілих.

         Спостерігається суттєве зменшення кількості вчинених злочинів проти власності, зокрема крадіжок, грабежів та шахрайств. Не допущено випадків вчинення розбоїв та вимагань.

         Налагоджено ефективну роботу щодо виявлення злочинів, пов’язаних з незаконним обігом наркотичних засобів, яких протягом 6 місяців 2019 року виявлено вдвічі більше, ніж за аналогічний період минулого року.

Однак, проведена робота щодо поліпшення криміногенної ситуації потребує подальшого удосконалення. Зокрема потребує активізації робота оперативних підрозділів при здійснення розшуку злочинців та безвісно зниклих осіб, відсоток розшуку яких суттєво нижче середньообласного.

Під час наради наголошено на зосередженні особливої уваги правоохоронних органів на таких напрямах, як виявлення злочинів в земельній  та бюджетній сферах, в тому числі за фактами привласнення, розтрати майна або заволодіння ним шляхом  зловживання службовим становищем та в сфері службової діяльності та протидії незаконному переміщенню товарів через державний кордон.

За результатами координаційної наради винесено постанову із визначенням конкретних узгоджених заходів, спрямованих на ефективне виявлення, розкриття, припинення та попередження злочинів, усунення їх причин та умов.

 

Білокуракинський відділ Старобільської місцевої прокуратури

Переглядів: 183 | Додав: Несквик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0