Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Грудень » 23

Згідно зі ст. 3, 27 Конституції України життя і здоров'я людини, її недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Обов’язком держави є захист зазначених цінностей від насильницьких посягань.

         Розділ 9 Кримінального кодексу України містить правові норми, що встановлюють кримінальну відповідальність за злочини проти громадської безпеки. В цей час коли на території України проводиться АТО велика увага приділяється розслідуванню злочинів вказаної категорії. З огляду на ступінь тяжкості злочинів проти громадської безпеки санкції більшості статей закону про кримінальну відповідальність передбачають застосування до винних осіб покарання у вигляді позбавлення волі.

Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури у тісній співпраці з Білокуракинським ВП ГУНП та районним судом вживаються заходи з протидії вказаній категорії злочинів. Мова йде про кримінально-правове реагуванн ... Читати далі »

Переглядів: 370 | Додав: Несквик | Дата: 23.12.2016

ІЗ ЗАЛИ СУДУ

 

Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні, яке розслідувалось слідчим відділом Білокуракинського ВП ГУНП в Луганській області, стосовно громадянки України за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 185 КК України («крадіжка, вчинена повторно»).

Встановлено, що громадянка А.,будучи неодноразово судима за корисливі злочини, перебувала з дозволу власника в будинку пенсіонера Г., та скориставшись його гостинністю, таємно, з корисливих мотивів, викрала у нього грошові кошти та, покинувши будинок, розпорядилась викраденим на власний розсуд.

Вироком Білокуракинського районного суду Луганської області її визнано винною у вчинені вищевказаного злочину та засуджено до 2 років позбавлення волі, звільнивши від відбування покарання з іспитовим строком на 2 роки, за умови, що гр. ... Читати далі »

Переглядів: 406 | Додав: Несквик | Дата: 23.12.2016