Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Грудень » 26 » Розгляд звернень в органах прокуратури
10:19
Розгляд звернень в органах прокуратури

Конституція України встановлює, що усі громадяни мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов’язані розглядати звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.

Протягом 2016 року робота зі зверненнями громадян залишалася пріоритетною для органів прокуратури.

Так, до Білокуракинського відділу Старобільської місцевої прокуратури надійшло 74 звернення. З вказаного числа звернень 33 вирішено по суті, заявникам надано кваліфіковані відповіді. Більшість вирішених звернень стосувалися питань якості проведення досудового розслідування.

Крім того, у 3 зверненнях містилися дані щодо вчинених кримінальних правопорушень, у зв’язку з чим розпочато відповідні кримінальні провадження.

 Безпосередньо на особистому прийомі працівниками відділу прийнято 50 осіб, яким надано роз’яснення з приводу поставлених ними питань.

Слід зазначити, що 33 звернення відділом спрямовано за належністю до компетентних органів, наділених повноваженнями у відповідній сфері суспільних відносин. Така значна кількість спрямованих за належністю звернень зумовлена продовженням надходження скарг з питань, що не належать до компетенції органів прокуратури  (передусім з огляду на виключення повноважень зі здійснення нагляду за додержанням і застосуванням законів).

Діяльність відділу і в подальшому буде спрямована на швидке і якісне вирішення звернень громадян, з метою забезпечення реалізації їх прав і свобод.

 

Заступник начальника

Білокуракинського відділу

Старобільської місцевої прокуратури

юрист 2 класу                                                                                І.Кожем’яка

 

Переглядів: 394 | Додав: Несквик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0