Вітаю Вас, Гість
Головна » 2020 » Грудень » 28 » 43-річного місцевого мешканця засуджено за вчинення домашнього насильства.
09:46
43-річного місцевого мешканця засуджено за вчинення домашнього насильства.

В смт. Білокуракино Луганської області засудили до 2 місяців 25 днів ув’язнення чоловіка, який «систематично скоював психологічне та фізичне насильство відносно своєї співмешканки» (стаття 126-1 Кримінального кодексу України).

Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури підтримано державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно 43-річного місцевого мешканця, який систематично скоював фізичне насильство відносно своєї співмешканки (ст.126-1 КК України). Зловмисник умисно, з мотивів ревнощів та побутових сімейних конфліктів, систематично вчиняв фізичне насильство, яке виражалось у завданні тілесних ушкоджень, а також систематично словесно ображав нецензурними висловлюваннями свою співмешканку.

Крім того, засуджений протягом поточного року неодноразово завдавав тілесних ушкоджень своїй співмешканці, з якою перебував у сімейних відносинах, що призвело до фізичних страждань та розладів здоров’я останньої, за що вироками Білокуракинського районного суду Луганської області був притягнутий до кримінальної відповідальності за ч. 1, 2 ст. 125 КК України.

Довідково: 11 січня 2019 набули чинності зміни до законодавства щодо домашнього та сексуального насильства. Відповідно до нововведень, домашнє насильство карається громадськими роботами на строк від 150 до 240 годин, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до п’яти років, або позбавленням волі на строк до двох років. Окрім того, з’являється можливість обмежити перебування кривдників і постраждалих на одній території.

 

 

Заступник начальника Білокуракинського відділу

Старобільської місцевої прокуратури

Світлана Трифонова

Переглядів: 5886 | Додав: Несквик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0