Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Березень » 11 » Звіт голови постійної комісії Білокуракинської районної ради з питань комунальної власності, будівництва, житлово-комунального господарства
10:50
Звіт голови постійної комісії Білокуракинської районної ради з питань комунальної власності, будівництва, житлово-комунального господарства

Звіт

голови постійної комісії Білокуракинської районної ради з питань комунальної власності, будівництва, житлово-комунального господарства, транспорту та зв’язку про виконання у 2018 році повноважень постійної комісії

 

Постійна комісія з питань комунальної власності, будівництва, житлово-комунального господарства, транспорту та зв’язку (далі - Комісія) - є органом Білокуракинської районної ради для вивчення, попереднього розгляду і підготовки питань, які належать до її відома, здійснення контролю за виконанням рішень ради, її виконавчого комітету.

Наша комісія була утворена відповідно до рішення районної ради від 20.11.2015 № 1/5«Про утворення постійних комісій районної ради, затвердження їх складу та обрання голів комісій» у складі 5 депутатів. У 2018 році у складі комісії відбулися зміни. За переведенням зі складу комісії Колесника Володимира Івановича, включено до складу комісії Піднебенного Миколу Пантелійовича. Розпорядженням голови районної ради «Про закріплення за постійними комісіями ради відповідальних працівників виконавчого апарату» відповідальною особою за комісію призначена Шелудченко Юлія Олександрівна – головний спеціаліст відділу фінансово-господарської діяльності виконавчого апарату районної ради.

В своїй роботі комісія керується законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про статус депутатів місцевих рад», Положенням про списання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ Білокуракинського району від 24.02.2017 № 19/13, Положенням про оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ Білокуракинського району від 22.10.2014 № 42/7, іншими законами та нормативними документами, Регламентом роботи Білокуракинської районної ради сьомого скликання.

Формою діяльності постійної комісії є її засідання. Засідання комісії проводиться як у відповідності з планом роботи ради та комісії, так і в міру необхідності. За звітний період відбулося 12 засідань постійної комісії, на яких розглянуто 40 питань, 31 з яких внесено на розгляд сесій районної ради.

Найбільше розглядалося питань, пов’язаних з майном спільної власності територіальних громад сіл, селищ Білокуракинського району, а саме: про погодження переліку майна, що пропонується до списання, про надання попередньої згоди на передачу майна, про внесення доповнень до переліку нерухомого майна спільної власності, яке може бути передане в оренду. Не залишилися без уваги питання управління об’єктами комунальної власності.

Комісією було розглянуто та рекомендовано винести на засідання сесії районної ради питання затвердження Перелік об’єктів та майна спільної власності територіальних громад Білокуракинського району. Зміни у Переліку об’єктів пов’язані з тим, що у 2017-2018 роках із спільної власності територіальних громад Білокуракинського району у власність Білокуракинській селищній об’єднаній територіальній громаді було передано бюджетні установи та їх майно, а також реформуванням деяких установ.

Протягом звітного періоду комісія розглядала ряд питань пов’язаних з наданням згоди на прийняття об’єктів у спільну власність територіальних громад сіл, селищ Білокуракинського району, а також їх передачі у спільну власність. Це стосується Білокуракинського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг).

До повноважень комісії відноситься вивчення питань про укладення контрактів з керівниками комунальних підприємств та закладів, а також заслуховування звітів про їх діяльність. Так, на засіданні було заслухано 5 звітів керівників комунальних підприємств та установ. З 1 керівником було продовжено трудові відносини на новий строк.

На підставі діючого Положення про порядок відчуження та списання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ Білокуракинського району, постійною комісією вносились рекомендації на розгляд районної ради щодо списання основних засобів з балансу відділу культури Білокуракинської райдержадміністрації та списання автотранспортних засобів спільної власності територіальних громад сіл, селищ Білокуракинського району, що знаходяться в оперативному управлінні Білокуракинської ЦРЛ та комунального закладу «Білокуракинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги», а також про погодження переліку майна на списання Білокуракинському територіальному центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) з балансу інших необоротних матеріальних активів, які прийшли у непридатність для подальшого використання внаслідок фізичного зносу.

В полі безпосередньої уваги нашої комісії було реформування комунального підприємства «Редакція газети «Життя Білокуракинщини», розпочатого в 2017 році. Керуючись ч.2 ст. 43 Закону України « Про місцеве самоврядування в Україні», ч.3 ст.4 Закону України « Про реформування державних і комунальних друкованих засобів масової інформації», на підставі пропозиції трудового колективу КП «Редакція газети «Життя Білокуракинщини», рішення сесії Білокуракинської районної ради була проведена процедура реорганізації. Процес реформування газети «Життя Білокуракинщини» на даний час вже закінчився. В 2018 році реорганізацію пройшов Комунальний заклад «Білокуракинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги» шляхом перетворення у Комунальне некомерційне підприємство «Білокуракинський районний центр первинної медико-санітарної допомоги».

Для здійснення контролю за виконанням рішень ради, її виконавчого комітету пропоную включити в план роботи постійної комісії на 2019 рік наступне: «Слухання програми розвитку, а потім звіт відділу житлово-комунального господарства Білокуракинської районної державної адміністрації про стан містобудування та житлово-комунального господарства у Білокуракинському районі». Також звіт заслухати у грудні 2019 року на пленарному засіданні районної ради.

Протягом звітного періоду комісія працювала професійно та оперативно, порушувала багато проблемних питань та приймала важливі рішення. Проте, депутатам необхідно підійти більш відповідально до питання відвідування засідань постійної комісії.

ШАНОВНІ КОЛЕГИ!

Попереду у нас багато роботи, що стосується вирішення завдань розвитку житлово-комунального господарства, транспорту та зв’язку в районі. Запорукою цього може стати тільки злагоджена робота районної ради, районної державної адміністрації, органів місцевого самоврядування. Тільки в такому разі, ми зможемо вирішувати питання, які хвилюють наших виборців та працювати в ім’я добробуту жителів району.

Дякую за увагу!

 

Голова постійної комісії                                                      Т.М. Візьма                

Переглядів: 251 | Додав: Несквик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0