Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Березень » 11 » Звіт голови постійної комісії Білокуракинської районної ради з питань економічного розвитку, інвестиційної політики, бюджету та фінансів
11:01
Звіт голови постійної комісії Білокуракинської районної ради з питань економічного розвитку, інвестиційної політики, бюджету та фінансів

Звіт

голови постійної комісії Білокуракинської районної ради з питань економічного розвитку, інвестиційної політики, бюджету та фінансів про виконання у 2018 році повноважень постійної комісії

визначеної ст.47 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»

 

До складу постійної комісії  районної ради з питань економічного розвитку, інвестиційної політики, бюджету та фінансів входить 7 депутатів районної ради, які представляють 5 політичних партій.  5 членів комісії мають вищу освіту, один член комісії має професійно-технічну освіту і один член комісії має загальну середню освіту. Розпорядженням голови районної ради  «Про закріплення за постійними комісіями ради відповідальних працівників виконавчого апарату» відповідальною особою за комісію призначений Косяченко Сергій Андрійович – керуючий справами виконавчого апарату районної ради.

В своїй роботі комісія керується законами України «Про місцеве самоврядування в Україні»,  «Про статус депутатів місцевих рад», Бюджетним Кодексом України, іншими законами та нормативними документами, Регламентом роботи Білокуракинської районної ради сьомого скликання. 

Формою діяльності постійної комісії є її засідання. Засідання комісії  проводиться, як у відповідності з планом роботи ради та комісії, так і в міру необхідності.

Згідно Регламенту районної ради та Положення про постійні комісії районної ради на комісію з питань економічного розвитку, інвестиційної політики, бюджету та фінансів, покладені основні завдання, а саме:

1. Попередньо розглядає та заслуховує:

  • проекти програм економічного і соціального розвитку району.
  • проекти цільових програм, що надійшли до районної ради, у частині їх фінансового забезпечення.
  • проект бюджету на наступний рік та пропозиції щодо внесення змін до районного бюджету.
  • звіти про виконання програм економічного і соціального розвитку району,  районного бюджету.
  • інформацію про виконання цільових програм, контроль за виконанням яких покладено на комісію.

2. Вивчає стан виконання районного бюджету, надає з цього приводу висновки і рекомендації.

3. Розглядає питання інвестиційної діяльності.

4. Вивчає діяльність підприємств району, незалежно від форм власності, подає за результатами перевірки рекомендації на розгляд їх керівників, а в необхідних випадках – на розгляд районної ради.     

    Вся робота комісії умовно поділена на 3 основних напрямки:

  • розгляд та підготовка проектів рішень районної ради для розгляду на сесіях;
  • виконання контрольних функцій;
  • розгляд питань в міжсесійний період. 

  Саме за такими ознаками  працювала постійна комісія і у 2018 році. Так, за звітний період відбулося 11 засідань, де було розглянуто 59 питань ( це 51% від загальної кількості питань, які розглядались на пленарному засіданні /сесії/ районної ради – 116 питань), відповідно було прийнято 59 рішень, із них направлено на розгляд сесії районної ради 58 рішень. Найбільша кількість розглядалось питання пов’язані з бюджетною політикою, а саме: річного  бюджету, внесення змін до районного бюджету,  звітів про їх виконання та фінансування цільових програм.

  При цьому хочеться відмітити взаєморозуміння та співпрацю, яка склалася між постійною комісією та виконавчим апаратом районної ради і управлінням фінансів районної державної адміністрації в цілому з начальником управління – Гончар Антоніною Вікторівною та її заступником Рязанцевою Іриною Олександрівною особисто: при представленні проектів рішень щодо бюджету  кожний фінансовий показник обґрунтовано  доводили до відома кожного члена комісії. Таким чином,  представлення фінансових документів, проектів рішень  поєднувалося з навчанням депутатів, що позитивно впливає на фаховий рівень членів комісії. Також, не менш плідною була співпраця з іншими структурними підрозділами райдержадміністрації, територіальними органами інших організацій та держаних установ.

Як зазначалося вище на комісію покладені функції контролю. Це, передусім, контроль за виконанням відповідних рішень ради, що стосуються питань  використання розпорядниками бюджетних коштів і т.п.. З цією метою  надсилалися запити  розпорядникам бюджетних коштів щодо представлення звітів про їх використання. Зазначені звіти аналізувалися на предмет ефективного використання коштів. Також комісія розглядала звіти по виконанню цільових програм в районі.  При розгляді зазначених питань на засідання комісії запрошувалися відповідальні працівники райдержадміністрації, розпорядники коштів, галузеві фахівці.

Також комісією опрацьований чіткий і прозорий механізм проходження та погодження проектів рішень, що стосуються внесення змін до бюджету.

Ще одним важливим аспектом в депутатській діяльності є навчання депутатів. Відомо, що депутат - не професія, якій вчать в школі чи у вузі. І вчиться депутат, як правило, тоді, коли вже став депутатом. А тому особливу увагу потрібно приділяти його навчанню. Тому в перспективі разом з виконавчим апаратом районної ради нам потрібно на  засіданнях комісії проводити навчання основ бюджетного законодавства, що є невід’ємною частиною процесу розгляду питань порядку денного, а також інших питань, які входять до компетенції комісії. Це наддасть можливість постійній комісії схвалювати більш ефективні і професійні рішення.

В цілому, я вважаю, що наша комісія навчилась працювати злагоджено, оперативно та професійно, і я, як голова, задоволений тим,  що всі члени комісії розуміють важливість прийнятих рішень для громади району. Тому користуючись нагодою хотів би подякувати всім членам комісії за їх роботу та відповідальність при розгляді питань, які виносяться на обговорення. Впевнений,  що й надалі наша комісія буде залишатися надійною опорою для всіх органів влади,  які приймають участь у вирішенні нагальних питань економічного і соціального розвитку району та його жителів.

  • комісії опікувалися проблемами жителів району, за необхідності надавали дієву допомогу, працювали над розв’язанням проблем. Наша комісія тісно співпрацювала і продовжує співпрацю з іншими постійними комісіями районної ради, за необхідності надається консультаційна допомога.

Попереду ще багато роботи. Сподіваюсь, що завдяки злагодженим діям органів влади, місцевого самоврядування, депутатського корпусу буде вирішено немало конкретних питань, які хвилюють наших мешканців району.

 

Голова постійної комісії                                                 О.О. Турчанніков

Переглядів: 261 | Додав: Несквик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0