Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Березень » 11 » Звіт голови постійної комісії Білокуракинської районної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, природних ресурсів
10:56
Звіт голови постійної комісії Білокуракинської районної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, природних ресурсів

Звіт

голови постійної комісії Білокуракинської районної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, природних ресурсів, екології, надзвичайних ситуацій та оборонної роботи

про виконання у 2018 році повноважень постійної комісії

 

Шановні колеги, шановні присутні! За звітний період комісія з питань агропромислового комплексу, охорони екології, земельних відносин, надзвичайних ситуацій та оборонної роботи провела 8 засідань, на яких порушувалися питання як роботи ради в звітний період, так і питання, які відносяться до компетенції роботи нашої комісії.

На засіданнях комісії затверджувались зміни до Программ по забезпеченню правопорядку, прийнята районна програма забезпечення заходів проведення приписки та призову громадян України на строкову військову службу, підготовці до мобілізації військовозобов'язаних.

Але головне, що нам вдалося це те, що здвинулось з мертвої точки питання проведення передачі в оренду земельних ділянок через аукціони. Результати проведення торгів вражають. Земельна ділянка розміром 20 га по Білокуракинській селищній раді передана в оренду за 176 тис. грн. в рік, а земельна ділянка розміром 37 га по Тимошанській сільській раді — 270 тис. гри. в рік.

Проведення аукціонів на земельні ділянки значно поліпшить фінансові можливості сільських рад в районі, а кошти будуть направлятись на розвиток соціальної сфери.

Проведення аукціонів дасть змогу по новому дивитися на землю, як на товар для ведення аграрного бізнесу.

Гарним стимулом є проведення інвентаризації та передача земель, державної власності громадам. Така робота ведеться і в нашому районі. Раціональне використання земельних ділянок, а головне, сплата податків і орендної плати, це головний напрямок для збільшення бюджетів рад.

Всі ми пам'ятаємо, які були дебати по полезахисним лісосмугам. Було направлено звернення до Верховної Ради і в прийнятому законі 6049-Д Д, який вступив в дію з 1 січня 2019 року, це питання врегульоване і передане на вирішення місцевих громад.

Використання землі без правоустановчих документів без сплати податків в бюджети сільських рад, це є одним з важливих земельних питань. Розорювання землі в Шарівській раді доводять, що в цьому напрямку треба ще багато працювати.

Комісією було заслухано звіт Акименка О.А. – начальника логістики МТЗ Білокуракинського відділу поліції. По цьому питанню було прийнято відповідне рішення на поліпшення матеріального забезпечення відділу поліції, для покращення правопорядку в районі.

Члени комісії приймають активну участь в роботі комісії, висловлюють свої думки, дають слушні пропозиції в питанні покращення роботи комісії і депутатського корпусу.

 

Голова постійної комісії                                                 О.В. Баранов

Переглядів: 334 | Додав: Несквик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0