Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Листопад » 16 » Зловживання службовим становищем карається законом
10:48
Зловживання службовим становищем карається законом

Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 366 КК України (внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей), ч. 3 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, повторно)

      Під час досудового розслідування встановлено, що директор одного з приватних підприємств вніс недостовірні відомості до офіційних документів при виконанні будівельних робіт по капітальному ремонту фельдшерсько-акушерського пункту. В подальшому, на підставі вищевказаних документів, посадовець, зловживаючи своїм службовим становищем, заволодів бюджетними коштами на суму 23 тис грн.

       Наразі обвинувальний акт у кримінальному провадженні направлено до суду для розгляду по суті.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 191 КК України передбачає покарання у виді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк від 3 до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років; санкція ч.1 ст. 366 КК України передбачає покарання у виді штрафу до 250 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк до 3 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Переглядів: 314 | Додав: Несквик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0