Вітаю Вас, Гість
Головна » 2020 » Червень » 16 » За злісне ухилення від сплати аліментів місцевий мешканець постане перед судом
09:19
За злісне ухилення від сплати аліментів місцевий мешканець постане перед судом

Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати аліментів на утримання дитини, за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.164 КК України.  

Так, завдяки належній організації процесуального керівництва досудовим розслідуванням Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури до суду спрямовано обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо місцевого мешканця, який згідно виконавчого листа Білокуракинського районного суду Луганської області зобов’язаний виплачувати аліменти на утримання неповнолітньої дитини, в розмірі 1/4 частки від всіх видів доходів, але не менше прожиткового мінімуму доходів громадян і до досягнення дитиною повноліття. Однак, з лютого 2020 року чоловік маючи умисел на злісне ухилення від сплати встановлених рішенням суду коштів на утримання неповнолітнього сина, будучи працездатним, аліменти не сплачував, будь-якої іншої допомоги дитині не надавав, внаслідок чого виникла заборгованість в сумі 7 тисяч гривень.

         Наразі триває судовий розгляд кримінального провадження.

         Довідково: санкція ч. 1 ст. 164 КК України передбачає покарання у виді громадських робіт на строк від вісімдесяти до ста годин або арешту на строк до трьох місяців, або обмеження волі на строк до двох років.

 

Прокурор Білокуракинського відділу

Старобільської місцевої прокуратури                                                    І.Мозуль

Переглядів: 993 | Додав: Несквик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0