Вітаю Вас, Гість
Головна » 2020 » Січень » 28 » За самовільне зайняття земельної ділянки особливо цінних земель місцевого мешканця притягнуто до кримінальної відповідальності
17:15
За самовільне зайняття земельної ділянки особливо цінних земель місцевого мешканця притягнуто до кримінальної відповідальності

За підтримання публічного обвинувачення Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратурою судом ухвалено обвинувальний вирок стосовно 59-річного місцевого мешканця за фактом самовільного зайняття особливо цінних земель, розташованих на території природно-заповідного фонду місцевого значення «Велика Долина».

Слідством встановлено, що у листопаді 2019 року  маючи умисел на самовільне зайняття земельної ділянки особливо цінних земель, діючи з корисливих мотивів всупереч вимогам ст. ст. 93, 112, 116 - 126 Земельного Кодексу України, що регламентують набуття і реалізацію права на землю, не маючи рішень органів виконавчої влади чи органів місцевого самоврядування про передачу йому у власність чи надання у користування земельної ділянки, без належним чином виданих та зареєстрованих правовстановлюючих документів, що посвідчують право оренди земельної ділянки чи права власності на земельну ділянку, за допомогою власного сільськогосподарського інвентарю вчинив самовільне зайняття земельної ділянки, яка відноситься до категорії особливо цінних земель та розташована на території природно-заповідного фонду.

Умисні дії вказаної особи кваліфіковано за ч. 2 ст. 197-1 КК України (самовільне зайняття земельної ділянки, вчиненої  щодо особливо цінних земель).

Білокуракинський  районний суд  Луганської області визнав винним чоловіка у вчиненні злочину та призначив покарання у виді 2 років позбавлення волі. При цьому, враховуючи зізнання обвинуваченого та щире каяття, звільнив засудженого від відбування покарання з іспитовим строком 1 рік.     

Довідково: на даний час вирок не набрав законної сили, оскільки  триває строк на апеляційне оскарження (30 днів  з моменту проголошення вироку).

 

Білокуракинський відділ

Старобільської місцевої прокуратури

Переглядів: 237 | Додав: Несквик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0