Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Серпень » 16 » Розгляд звернень громадян працівниками прокуратури
21:26
Розгляд звернень громадян працівниками прокуратури

Конституція України встановлює, що усі громадяни мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов’язані розглядати звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.

При розгляді звернень працівники прокуратури керуються Конституцією України, законами України «Про прокуратуру», «Про звернення громадян», наказами виданими Генеральним прокурором України.

Так, протягом 7 місяців 2017 року до Білокуракинського відділу Старобільської місцевої прокуратури надійшло  38 звернень,  12 громадян прийнято прокурорами на особистому прийомі. З них 16 звернень  розглянуті прокуратурою, 22 спрямовано до інших відомств, 1 спрямовано іншому прокурору. Більшість звернень стосувались питань досудового розслідування кримінальних проваджень. За результатами розгляду всіх звернень у визначені законодавством строки, заявникам надані кваліфіковані відповіді.

Організація та проведення особистого прийому громадян і надалі залишається пріоритетним напрямком в діяльності органів прокуратури.

 

Прокурор Білокуракинського відділу

Старобільської місцевої прокуратури                               О. Жадан

Переглядів: 361 | Додав: Несквик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0