Вітаю Вас, Гість
Головна » 2019 » Березень » 14 » Протидія злочинності потребує спільних зусиль
17:21
Протидія злочинності потребує спільних зусиль

05 березня 2019 року в Білокуракинському відділі Старобільської місцевої прокуратури відбулась координаційна нарада керівників правоохоронних органів, на якій обговорено стан протидії злочинності на території району в 2018 році.

У нараді взяли участь представники правоохоронних органів, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування.

В ході наради було зазначено, що завдяки вжитим спільним заходам, відбулися позитивні зрушення щодо протидії окремим видам злочинів.

Так, попри збільшення на 27% кількості облікованих у минулому році злочинів, в тому числі тяжких, наявна тенденція щодо зменшення кількості особливо тяжких злочинів.

На рівні 2017 року залишилась кількість кримінальних правопорушень за фактами спричинення умисних тяжких тілесних ушкоджень та не допущено вчинення таких, що спричинили смерть потерпілих. Втричі зменшилась кількість злочинів проти довкілля. При збільшенні кількості злочинів проти власності, зокрема крадіжок, вдалося уникнути зростання рівня вчинених грабежів та розбоїв. Спостерігається тенденція до зменшилась числа вчинених шахрайств.

Підвищено рівень розкриття кримінальних правопорушень, який у 2018 році становив 66%, що вище за загальнообласний показник (44%).

Однак, проведена робота щодо поліпшення криміногенної ситуації потребує подальшого удосконалення. Зокрема не вдалося запобігти зростанню рівню злочинів, вчинених у стані алкогольного сп’яніння, рецидивної та групової злочинності, втричі збільшилась кількість злочинів вчинених неповнолітніми.

Під час наради наголошено на зосередженні особливої уваги правоохоронних органів на таких напрямах, як виявлення та припинення фактів незаконного зайняття земельних ділянок, протидія корупційним злочинам, незаконному переміщенню товарів через державний кордон.

За результатами координаційної наради винесено постанову із визначенням конкретних узгоджених заходів, спрямованих на ефективне виявлення, розкриття, припинення та попередження злочинів, усунення їх причин та умов.

 

Білокуракинський відділ Старобільської

місцевої прокуратури

Переглядів: 261 | Додав: Несквик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0