Вітаю Вас, Гість
Головна » 2014 » Жовтень » 27 » Про затвердження Положення про оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ Білокуракинського району
12:47
Про затвердження Положення про оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ Білокуракинського району

БІЛОКУРАКИНСЬКА РАЙОННА РАДА

ШОСТЕ СКЛИКАННЯ

СОРОК ДРУГА СЕСІЯ

 

РІШЕННЯ

 

22.10.2014 р.                                                                                                 № 42/7

смт. Білокуракине

 

 

Про затвердження Положення про оренду

майна спільної власності територіальних

громад сіл, селищ Білокуракинського району

   

З метою підвищення ефективності використання об’єктів комунальної власності територіальних громад сіл, селищ району, відповідно до статей 142, 143 Конституції України, статей 759-764 Цивільного кодексу України, статей 283-289, 291 Господарського кодексу України, Закону України «Про оренду державного та комунального майна», статей 43, 60 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Білокуракинська районна рада

ВИРІШИЛА:

  1. Затвердити Положення про оренду майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ Білокуракинського району, що додається (далі – Положення).
  2. Уповноважити виступати орендодавцями майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ Білокуракинського району:
    1. Виконавчий апарат Білокуракинської районної ради – щодо цілісних майнових комплексів комунальних підприємств, їх структурних підрозділів та нерухомого майна, а також майна, що не увійшло до статутних капіталів господарських товариств, створених у процесі приватизації (корпоратизації).
    2. Білокуракинську районну державну адміністрацію – щодо майна, яке передане їм в управління.
    3. Комунальні підприємства, установи та організації – щодо нерухомого майна, загальна площа якого не перевищує 200 квадратних метрів на одне підприємство, установу, організацію, та іншого окремого індивідуально визначеного майна, яке закріплено за ними на праві господарського відання або оперативного управління.
  3. Уповноважити виконавчий апарат Білокуракинської районної ради надавати методичні рекомендації та роз’яснення з питань застосування Положення.
  4. Заяви (клопотання) щодо передачі майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ Білокуракинського району в оренду, рішення щодо яких не прийняті на момент набрання чинності цим рішенням, підлягають розгляду відповідно до Положення.
  5. Визнати такими, що втратили чинність:
    1. Рішення Білокуракинської районної ради від 11.09.2009 № 24/10 «Про затвердження Положення про оренду майна загальної власності територіальних громад району»;
    2. Рішення Білокуракинської районної ради від 24.12.2009 № 25/10 «Про внесення доповнень до рішення районної ради від 11.09.2009 № 24/10 «Про затвердження Положення про оренду майна загальної власності територіальних громад району».
  6. Покласти персональну відповідальність за перерахування орендної плати до районного бюджету на керівників підприємств, установ, організацій, які є отримувачами орендної плати.
  7. Це рішення набуває чинності з дня його офіційного оприлюднення.
  8. Контроль за виконанням цього рішення покласти на постійну комісію районної ради з питань обслуговування населення, транспорту, зв’язку, комунальної власності, захисту прав споживачів (Чухрай О.І.).

Голова районної ради                                                           К.І. Бондаренко

 

Переглядів: 467 | Додав: Несквик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0