Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Жовтень » 7 » Попередження злочинів серед неповнолітніх
14:09
Попередження злочинів серед неповнолітніх

Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури постійно вживаються заходи щодо запобігання зростання злочинності серед неповнолітніх. Проаналізувавши стан злочинності серед неповнолітніх на даний час ріст злочинності становить 300%.

Задля недопущення такої постановки речей відділом активізовано робота органів та служб щодо проведення індивідуально - профілактичної роботи з неповнолітніми.

Одним з головних обов’язків держави у вказаному напрямку є попередження вчинення злочинів дітьми, у тому числі з неблагополучних сімей. Отже, необхідно значну увагу приділяти сфері оточення дитини, у тому числі й в родинному колі.

За минулий період 2016 року складено 5 протоколів про притягнення до адміністративної відповідальності відносно батьків неповнолітніх за ст. 184 КУпАП, а саме невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей.

У продовж серпня - вересня Білокуракинським відділом спільно з представником  служби у справах дітей, відділу освіти та відділу поліції Білокуракинського району проведено лекції  з питань профілактики правопорушень у Білокуракинській ЗОШ №1 та № 2 та Білокуракинському професійно аграрному ліцеї.

Майбутнє наших дітей в першу чергу залежить від нас усіх, отже не будьте байдужими до своїх дітей та якомога більше приділяйте часу їм, звертайте увагу на коло друзів, сферу оточення та їх захоплення. Запобігти легше ніж боротись з наслідками.    

 

Прокурор відділу                                                                         Д. Ковальчук

Переглядів: 404 | Додав: Несквик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0