Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Липень » 19 » Покарання за жорстоке поводження з тваринами
08:36
Покарання за жорстоке поводження з тваринами

Останнім часом у суспільстві спостерігається тенденція до жорстокого поводження з тваринами. На законодавчому рівні у нашій державі закріплена кримінальна відповідальність за вчинення таких дій. Суспільна небезпечність цього злочину полягає в тому, що він посягає на загальноприйняті принципи моральності у сфері поводження з тваринами. Жорстке поводження з тваринами, знущання над ними суперечить сформованим у суспільстві підвалинам гуманного ставлення до тварин і чинному законодавству.  

Вироком Білокуракинського районного суду за скоєння кримінального правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 299 (знущання над тваринами, що відносяться до хребетних, вчинене із застосуванням жорстоких методів) КК України, засуджено місцевого мешканця.

  Встановлено, що в квітні 2016 року,  громадянин смт. Білокуракине вчинив протиправні дії по відношенню до своїх домашніх тварин, а саме наніс декілька ударів по тулубу та перерізав горлянку двом своїм собакам, чим завдав тваринам істотного болю та страждання. 

Завдяки принциповій позиції, належному процесуальному керівництву досудовим розслідуванням та підтриманню державного обвинувачення Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури в ході судового розгляду вину обвинуваченого було доведено, визнано винним та засуджено до 2 місяців арешту. На цей час вирок набрав законної сили.

 

Заступник начальника Білокуракинського відділу

Старобільської місцевої прокуратури

юрист 3 класу                                                                                    Д. Ковальчук

Переглядів: 404 | Додав: Несквик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0