Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Березень » 5 » Звіт голови постійної комісії районної ради з питань економічного і соціального розвитку, бюджету та фінансів Леонова О.О.
16:27
Звіт голови постійної комісії районної ради з питань економічного і соціального розвитку, бюджету та фінансів Леонова О.О.

Звіт

голови постійної комісії районної ради

з питань економічного і соціального розвитку

бюджету та фінансів

 

Робота постійної комісії районної ради з питань економічного і соціального розвитку бюджету та фінансів у 2017 році велася відповідно до плану роботи районної ради, поточних і перспективних планів роботи комісії та окремих доручень голови і заступника голови районної ради. Основними принципами, якими керувалися члени постійної комісії у своїй діяльності, є законність, гласність, толерантність, колективне обговорення питань.

Відповідно до своїх повноважень, комісія при розподілі бюджетних коштів вирішувала найбільш важливі питання, враховуючи стислі можливості районного бюджету 2017 року. Основними принципами, якими керувалася комісія при розподілі бюджетних коштів, було поліпшення соціально-економічного становища та розвитку Білокуракинського району, розвиток сфери охорони здоров`я, освіти та культури, вирішення комунальних питань, допомога органам місцевого самоврядування тощо.

Постійна комісія регулярно:

  • розглядала звіти про виконання районного бюджету та вносила пропозиції районній раді;
  • контролювала виконання рішень Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України , районної рад в частині формування та виконання бюджету;
  • розглядала подання з пропозиціями на додаткові кошти по фінансуванню потреб організацій, установ та інших органів.

За звітний період постійною комісією районної ради з питань бюджету та фінансів проведено 14 засідань. На цих засіданнях було розглянуто більше 60 питань, з них:

  • погоджено та рекомендовано для розгляду на сесіях більше 50 проектів рішень з різних питань, в тому числі 11 зі змінами до бюджету;
  • розглянуто 1 депутатський запит;
  • надано 8 висновків.

Для попереднього вивчення питань члени комісії отримували від керівників району відповідну інформацію, за результатами вивчення питань готували необхідні висновки та рекомендації, які доводились до виконавців та контролювали їх виконання.

Постійна комісія ефективно співпрацювала і співпрацює з фінансовим управлінням Білокуракинської  районної державної адміністрації.

Протягом року членами постійної комісії  уважно вивчалися аналітичні матеріали про виконання районного бюджету на 2017 рік, надавалися відповідні рекомендації фінансовому управлінню та іншим управлінням райдержадміністрації.

Під час формування районного бюджету на 2017 рік та внесення змін до нього одним з головних своїх завдань постійна комісія вбачала стимулювання пошуку нових методів і шляхів по наповненню доходної частини бюджету та сприяння прозорості розрахунків і нормативів фінансової забезпеченості при розподілі фінансових ресурсів.

На засіданнях постійної комісії в звітному періоді неодноразово розглядалися питання виконання доходної частини місцевих бюджетів, висвітлювалися проблеми і намічалися шляхи їх вирішення.

Велика увага приділялася контролю за ефективним цільовим використанням бюджетних коштів.

У порядку контролю за виконанням рішень районної ради на засіданнях постійної комісії протягом звітного періоду розглядались питання про хід виконання районних Програм. (Постійною комісією заслуховувалась інша інформація відповідно до прийнятих районною радою рішень.)

Наша постійна комісія тісно співпрацювала і продовжує співпрацю з іншими постійними комісіями районної ради, за необхідності надається консультаційна допомога.

Члени комісії активні в її роботі, скрупульозно вивчають питання, віднесені до її компетенції.

В цілому у звітному періоді постійна комісія працювала злагоджено, професійно, відповідально.

 Попереду ще багато роботи. Сподіваюсь, що завдяки злагодженим діям органів влади, місцевого самоврядування, депутатського корпусу буде вирішено немало конкретних питань, які хвилюють наших виборців

 

Голова постійної комісії районної ради

з питань економічного і соціального

розвитку бюджету та фінансів                                                          О.О. Леонов                                                                                                                

Переглядів: 337 | Додав: Несквик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0