Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Травень » 24 » ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАВ НЕПОВНОЛІТНІХ У КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОВАДЖЕННІ
12:58
ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРАВ НЕПОВНОЛІТНІХ У КРИМІНАЛЬНОМУ ПРОВАДЖЕННІ

Одним із завдань кримінального процесу є охорона прав, свобод та законних інтересів учасників кримінального провадження, найбільш вразливою категорією серед яких є неповнолітні. Ключову роль на вказаному напрямку відіграють органи прокуратури, які в своїй діяльності керуються двома цілями: з одного боку – притягнення винної особи до кримінальної відповідальності, з іншого боку – забезпечення якомога меншого порушення звичайного укладу життя неповнолітнього, вжиття заходів, спрямованих на уникнення негативного впливу на нього.

У березні 2017 року Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури Луганської області до суду з обвинувальним актом спрямоване кримінальне провадження за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ст. 289 КК України («Незаконне заволодіння транспортним засобом»).    

Встановлено, що наприкінці 2016 року неповнолітній мешканець смт. Білокуракине Луганської області проник до гаражу, належного потерпілому, звідки викрав скутер, тим самим спричинивши останньому майнову шкоду.         

Суд, враховуючи позицію прокурора, визнав обвинуваченого винним у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення та призначив покарання у вигляді позбавлення волі зі звільненням від його відбування з випробуванням, встановивши іспитовий строк 1 рік. На думку прокурора, з якою погодився суд, таке покарання є справедливим і достатнім для виправлення і перевиховання неповнолітнього, а також надає йому можливість стати на правильний та законний життєвий шлях.       

На цей час вирок суду набрав законної сили.

Забезпечення прав неповнолітніх у кримінальному провадженні і надалі залишатиметься пріоритетним напрямком в діяльності органів прокуратури.

        

Заступник начальника Білокуракинського відділу

Старобільської місцевої прокуратури        

Луганської області

І.В.Кожемяка                              

Переглядів: 380 | Додав: Несквик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0