Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Вересень » 27 » Відповідальність за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами
13:50
Відповідальність за незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами

Необхідною умовою забезпечення прав і свобод людини, безпечних умов життя є надійна охорона громадської безпеки. В умовах проведення на території нашої області Операції Об'єднаних Сил особливої суспільної небезпеки набувають злочини, пов’язані з незаконним поводженням зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

Слід зазначити, що кількість вчинених злочинів вказаної категорії на території Білокуракинського району є високою. Зокрема, вже протягом минулого періоду 2018 року зареєстровано 13 таких злочинів та розпочато досудове розслідування. На цей час Білокуракинським відділом місцевої прокуратури до суду спрямовано 5 кримінальних проваджень про злочини вказаної категорії. За результатами судового розгляду винні особи засуджені до різних видів покарань.

 Як приклад, вироком Білокуракинського районного суду від 30.08.2018 засуджено мешканку с.Нещеретове, яка на узбіччі автодороги Старобільськ – Білокуракине, поблизу с.Курячівка знайшла полімерний пакет, у якому знаходилися боєприпаси, перенесла їх до свого домоволодіння, де зберігала у господарчому приміщенні. Такі протиправні дії кваліфіковано за ч.1 ст.263 КК України («Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами») і обвинуваченій призначено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з іспитовим строком.

Враховуючи наведене, зважаючи на суворість встановленої кримінальним законом відповідальності, а також з метою убезпечення як власного життя, так і життя оточуючих, громадянам слід бути пильними і не допускати випадків незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

 

Прокурор

Білокуракинського відділу

Старобільської місцевої прокуратури                                                    І. Мозуль

Переглядів: 273 | Додав: Несквик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0