Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Жовтень » 7 » Протидія поширенню наркоманії
14:06
Протидія поширенню наркоманії

Згідно зі ст. 49 Конституції України кожна людина має право на охорону здоров’я, і держава повинна забезпечити їй це право. Забезпечення кримінально-правового захисту здоров’я людей здійснюється, серед іншого, в межах, передбачених у статтях 305—327 розділу XIII «Злочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші злочини проти здоров’я населення» Особливої частини Кримінального кодексу України.  З огляду на ступінь тяжкості таких злочинів санкції більшості статей закону про кримінальну відповідальність передбачають можливість застосування до винних осіб покарання у вигляді позбавлення волі.

Зважаючи на тенденцію до поширення наркоманії, Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури у тісній співпраці з Білокуракинським ВП ГУНП та районним судом вживаються заходи з протидії вказаній категорії злочинів. Мова йде про кримінально-правове реагування, проведення координаційних заходів, профілактичну діяльність.

Крім того, вже на цей час судом розглянуто 19 обвинувальних актів у кримінальних провадженнях про злочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів.

Зокрема, завдяки належній організації процесуального керівництва досудовим розслідуванням Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури до суду спрямовано обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо місцевого мешканця, який на власній присадибній ділянці незаконно вирощував рослини маку. Так, під час проведення слідчих (розшукових) дій, а саме огляду місця події, правоохоронцями виявлено  та вилучено сто дванадцять  рослин  маку. За результатами судового розгляду, з урахуванням особи правопорушника, ступеня тяжкості вчиненого ним кримінального правопорушення, його засуджено за ст.310 КК України та призначено покарання у виді арешту. На даний час вирок суду набрав законної сили.

Діяльність правоохоронних органів району і в подальшому буде спрямована на боротьбу зі злочинністю на всіх напрямках, в тому числі і у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів.

 

Заступник начальника

Білокуракинського відділу

Старобільської місцевої прокуратури

юрист 2 класу                                                                                                         І.Кожем’яка

Переглядів: 386 | Додав: Несквик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0