Вітаю Вас, Гість
Головна » 2017 » Вересень » 15 » Покарання за самовільне зайняття земельної ділянки
19:26
Покарання за самовільне зайняття земельної ділянки

Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури Луганської області в суді підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 197-1 КК України («Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво»).       

Встановлено, що з осені 2016 року по квітень 2017 року мешканець Білокуракинського району Луганської області, маючи умисел на самовільне зайняття земельної ділянки особливо цінних земель, всупереч вимогам Земельного Кодексу України, за відсутності будь-яких підстав набуття права на землю державної форми власності, за допомогою сільськогосподарської техніки незаконно використовував, шляхом обробки та вирощування врожаю сільськогосподарських культур, земельну ділянку державної форми власності, а саме пасовищ загальною площею 1,3917 га, які знаходяться в межах ландшафтного заказника місцевого значення «Самсонівська заводь».          

Суд, враховуючи позицію прокурора, визнав обвинуваченого винним у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком 1 рік, із застосуванням ст. 75 КК України звільнив обвинуваченого від відбування покарання з іспитовим строком 1 рік.   

На цей час вирок суду набрав законної сили.  

        

Прокурор Білокуракинського відділу

Старобільської місцевої прокуратури        

Луганської області                                                                          Є.Ю. Зінченко                                    

Переглядів: 402 | Додав: Несквик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0