Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Грудень » 23 » Покарання за незаконне поводження з боєприпасами
10:27
Покарання за незаконне поводження з боєприпасами

Згідно зі ст. 3, 27 Конституції України життя і здоров'я людини, її недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Обов’язком держави є захист зазначених цінностей від насильницьких посягань.

         Розділ 9 Кримінального кодексу України містить правові норми, що встановлюють кримінальну відповідальність за злочини проти громадської безпеки. В цей час коли на території України проводиться АТО велика увага приділяється розслідуванню злочинів вказаної категорії. З огляду на ступінь тяжкості злочинів проти громадської безпеки санкції більшості статей закону про кримінальну відповідальність передбачають застосування до винних осіб покарання у вигляді позбавлення волі.

Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури у тісній співпраці з Білокуракинським ВП ГУНП та районним судом вживаються заходи з протидії вказаній категорії злочинів. Мова йде про кримінально-правове реагування, проведення координаційних заходів, профілактичну діяльність. Як наслідок, у тому числі завдяки вжитим правоохоронними органами скоординованим  заходам у 2016 році на території району вдалося не допустити вчинення терористичних актів.

Разом з тим, протягом минулого періоду поточного року на території району виявлялись факти незаконного поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами.

Так, завдяки належній організації процесуального керівництва досудовим розслідуванням Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури до суду спрямовано обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо місцевого мешканця, який протягом тривалого часу зберігав у своєму домоволодінні бойову гранату. За результатами судового розгляду, з урахуванням особи правопорушника, ступеня тяжкості вчинених ним кримінальних правопорушень, його визнано винним та засуджено до умовного терміну покарання.

Діяльність правоохоронних органів району і в подальшому буде спрямована на боротьбу зі злочинністю на всіх напрямках, в тому числі і поєднану із незаконним поводженням зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.

        

Прокурор відділу                                                                              Є.Шуліка

                                               

Переглядів: 370 | Додав: Несквик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0