Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Червень » 2 » На захисті прав неповнолітніх
09:24
На захисті прав неповнолітніх

Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури,  реалізуючи повноваження, закріплені у ст.23 Закону України «Про прокуратуру» № 1697-VII від 14.10.2014, з метою захисту прав неповнолітніх шляхом здійснення представництва їхніх інтересів в суді за минулий період 2016 року подано в порядку адміністративного судочинства до Білокуракинського районного суду 1 позовну заяву «Про визнання незаконною бездіяльність Шарівської сільської  ради та зобов’язання  вчинити певні дії»,  щодо установлення дорожніх знаків на території школи, яку задоволено в повному обсязі. На виконання рішення суду на цей час вживаються заходи щодо встановлення дорожніх знаків на прилеглій до школи території, чим поновлено права 43 дітей.

Також, Білокуракинським відділом спрямовано позов до Луганського окружного адміністративного суду «Про зобов’язання вчинити певні дії» (в інтересах дітей), а саме щодо вжиття заходів до позбавлення ліцензії на торгівлю алкогольними чи тютюновими виробами одного з підприємців району, що був притягнений до адміністративної відповідальності за продаж таких виробів неповнолітнім. Позов задоволено в повному обсязі, матеріали щодо позбавлення ліцензії останнього спрямовані до Головного управління Державної фіскальної служби України в Луганській області.

Також, шляхом вступу у справу, Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури забезпечено участь у 3 цивільних справах за позовами органів опіки і піклування Білокуракинської РДА в інтересах малолітніх, щодо позбавлення батьківських прав. У всіх випадках позовні вимоги судом задоволені.

Діяльність Білокуракинського відділу Старобільської місцевої прокуратури і в подальшому буде спрямована на відстоювання та захист прав і свобод неповнолітніх шляхом здійснення представництва їхніх інтересів в суді.

Заступник начальника Білокуракинського відділу

Старобільської місцевої прокуратури

юрист 3 класу                                                                                    Д. Ковальчук

Переглядів: 419 | Додав: Несквик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0