Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Березень » 12 » Діяльність Білокуракинського відділу Старобільської місцевої прокуратури з представництва інтересів держави в суді
11:52
Діяльність Білокуракинського відділу Старобільської місцевої прокуратури з представництва інтересів держави в суді

Відповідно до положень ст. 131-1 Конституції України прокуратура здійснює представництво інтересів держави в суді у випадках і в порядку, що визначені законом.

Так, Білокуракинським  відділом Старобільської місцевої прокуратури, виконуючи представницьку функцію у своїй діяльності, протягом 2017 року заявлено до суду позовів на загальну суму 2178 тис. грн  та за минулий період 2018 року на суму на суму 495 тис. грн.

Значна увага приділена захисту інтересів держави у сфері земельних відносин. До суду було подано позиви щодо   повернення  земельних ділянок, про стягнення заборгованості з орендної плати за землю, про припинення права користування земельною ділянкою, про  стягнення шкоди, заподіяної   в наслідок самовільного зайняття та оброблення  земельної ділянки та 2 заяви  про визнання спадщини відумерлою. Судом  по 4 позовам позовні вимоги задоволено повністю, по 3 закрито провадження, в зв’язку з добровільним виконанням.

Також під час здійснення процесуального керівництва у кримінальних провадженнях прокурорами відділу у повній мірі використовуються повноваження щодо заявлення позовів у кримінальному судочинстві про відшкодування шкоди, завданої злочином. Так, заявлено 11 позовів а саме: 1 про відшкодування шкоди, спричиненої внаслідок порушення природоохоронного законодавства та 10 про відшкодування шкоди, завданої злочином, з яких  7 задоволено та 3 позовні заяви перебувають у провадженні суду.

Разом з тим, відділом приділяється належна увага щодо реального виконання рішень судів, постановлених за позовами прокурора. Так, протягом 2017 року виконано рішень суду на 2 438 тис. грн. з 2 610 тис. грн., що становить 93 %.

З метою відновлення порушених інтересів держави Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури і в подальшому будуть активно вживатись заходи представницького характеру.

Переглядів: 322 | Додав: Несквик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0