Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Листопад » 26 » Діяльність Білокуракинського відділу Старобільської місцевої прокуратури у сфері представництва інтересів держави в суді
12:40
Діяльність Білокуракинського відділу Старобільської місцевої прокуратури у сфері представництва інтересів держави в суді

 Відповідно до приписів ст.131-1 Конституції України передбачається функція представництва прокуратурою інтересів держави в суті у випадках, визначених законом. Представницька функція, яка знайшла закріплення також і в Законі України  "Про прокуратуру", полягає в тому, що правове становище прокурора, яким він наділений у цивільному, господарському і адміністративному судочинстві, визначається в його конституційному статусі як суб'єкта представництва інтересів держави в суді. Держава, визнаючи велике значення прокуратури в реалізації положень Конституції про захист у судовому порядку прав громадян, порушених незаконними діями та бездіяльністю органів державної влади, органів місцевого самоврядування і їх посадових осіб, а також про відшкодування державі матеріальних збитків, закріпила в Конституції України за прокуратурою функцію представництва.

Представництво прокурором інтересів держави в суді - це одна з важливих гарантій забезпечення захисту їхніх інтересів.

Так, Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури, виконуючи представницьку функцію у своїй діяльності протягом  10 місяців 2018  по всіх видах судочинства заявлено 11 позовів на загальну суму 2,7 млн. грн.

З метою надання територіальним громадам підстав для законного розпорядження земельними ділянками та використання їх за призначенням, на які відсутні спадкоємці, до суду заявлено позовів про визнання спадщини на земельні ділянки (паї) відумерлою на земельну ділянку вартістю понад 500 тис.грн.

Також, під час здійснення процесуального керівництва у кримінальних провадженнях,  прокурорами відділу у повній мірі використовуються повноваження щодо подання позовів у кримінальному судочинстві про відшкодування шкоди, завданої злочином. Протягом 10 місяців 2018 року до Білокуракинського районного суду заявлено 3 позови в інтересах держави про відшкодування шкоди, заподіяної кримінальними правопорушеннями  на загальну суму 154,0 тис. грн.

 

 

Заступник начальника Білокуракинського відділу

Старобільської місцевої прокуратури

молодший радник   юстиції                                                             С.Трифонова 

Переглядів: 340 | Додав: Несквик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0