Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Вересень » 23 » Боротьба зі злочинами проти безпеки руху та експлуатації транспорту
11:20
Боротьба зі злочинами проти безпеки руху та експлуатації транспорту

 

Проблема ефективності боротьби зі злочинами проти безпеки руху та експлуатації транспорту останнім часом стає все більш актуальною.  Мова йде не тільки про спричинювану ними матеріальну шкоду, але і про загрози таким важливим соціальним цінностям, як життя і здоров'я людей.

Найпоширенішими серед злочинів вказаної категорії є незаконні заволодіння транспортними засобами та порушення правил безпеки дорожнього руху. З огляду на ступінь тяжкості таких злочинів санкції більшості статей закону про кримінальну відповідальність передбачають можливість застосування до винних осіб покарання у вигляді позбавлення волі.

Слід зазначити, що кількість вчинених злочинів проти безпеки руху та експлуатації транспорту на території Білокуракинського району залишається високою. Зокрема, протягом минулого періоду поточного року зареєстровано 9 таких злочинів та розпочато досудове розслідування. Вже на цей час до суду спрямовано 2 кримінальні провадження вказаної категорії.

Так, завдяки належній організації процесуального керівництва досудовим розслідуванням Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури до суду спрямовано обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо місцевого мешканця, який, будучи  за кермом автомобіля у стані  алкогольного  сп’яніння, не впоравшись з керуванням, не вибрав безпечної швидкості руху і виїхав на узбіччя  проїжджої  частини, де   сталося перекидання  автомобіля. Внаслідок дорожньо-транспортної події 2 особи отримали тілесні ушкодження. За результатами судового розгляду, з урахуванням особи правопорушника, ступеня тяжкості вчиненого ним кримінального правопорушення, його засуджено та призначено покарання у виді обмеження волі із звільненням від відбування покарання з випробуванням.

Діяльність правоохоронних органів району і в подальшому буде спрямована на боротьбу зі злочинністю на всіх напрямках, в тому числі і у сфері безпеки руху та експлуатації транспорту.

 

Прокурор Білокуракинського відділу

Старобільської місцевої прокуратури                                               І.Кожем’яка                                             

Переглядів: 442 | Додав: Несквик | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0