Вітаю Вас, Гість
Головна » Архів матеріалів

17 листопада 2017 року з 14:00 до 16:00 в приміщенні  Білокуракинського відділу Старобільської місцевої прокуратури за адресою Луганська область смт. Білокуракине вул. Базарна, 24 здійснюватиметься особистий прийом громадян, прокурором Луганської області Янко Володимиром Михайловичем.

 

Білокуракинський відділ Старобільської місцев ... Читати далі »

Переглядів: 320 | Додав: Несквик | Дата: 16.11.2017

Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за ч. 1 ст. 366 КК України (внесення до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей), ч. 3 ст. 191 КК України (заволодіння чужим майном, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, повторно)

      Під час досудового розслідування встановлено, що директор одного з приватних підприємств вніс недостовірні відомості до офіційних документів при виконанні будівельних робіт по капітальному ремонту ф ... Читати далі »

Переглядів: 313 | Додав: Несквик | Дата: 16.11.2017

Влітку 2017 року Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури Луганської області до суду з обвинувальним актом спрямоване кримінальне провадження за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ст. 289 КК України («Незаконне заволодіння транспортним засобом»).    

Встановлено, що наприкінці червня 2017 року два неповнолітні мешканці Білокуракинського району, перебуваючи на одній з вулиць смт. Білокуракине, заволоділи залишеним без нагляду скутером, тим самим спричинивши власниці транспортного засобу майнову шкоду.         

Завдяки належній організації досудового розслідування та підтримання публічного обвинувачення вироком Білокуракинського районного суду ... Читати далі »

Переглядів: 356 | Додав: Несквик | Дата: 30.10.2017

За результатами моніторингу Єдиного реєстру судових рішень, Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури Луганської області виявлено рішення суду першої інстанції, яким за громадянином визнано право власності на будівлю магазину, побудовану на земельній ділянці, відведеній не для цієї мети, та без додержання вимог містобудівного законодавства.

Незважаючи на відсутність належних документів, що підтверджують безпечність нежитлового приміщення, суд першої інстанції безпідставно визнав за особою право власності на таке приміщення, що мало б наслідком експлуатац ... Читати далі »

Переглядів: 317 | Додав: Несквик | Дата: 20.10.2017

07.09.2017 набрав чинності Закон України «Про амністію у 2016 році». Виконання цього Закону  покладається на суди і підлягає виконанню протягом 3 місяців. Так, за період дії вищезазначеного закону працівниками Білокуракинського відділу Старобільської місцевої прокуратури забезпечено участь у розгляді 6 клопотань органу виконання покарань, які задоволені та до засуджених осіб застосовано амністію.

Підставами для задоволення вищевказаних клопотань стали: наявність інвалідності, неповнолітніх дітей, або батьків які досягли 70-ти річного віку, а також безпосередня участь в бойових діях.

 

... Читати далі »

Переглядів: 384 | Додав: Несквик | Дата: 20.10.2017

Білокуракинським відділом Староб ... Читати далі »

Переглядів: 315 | Додав: Несквик | Дата: 28.09.2017

 

Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури спрямовано до суду кримінальне провадження за фактом незаконної порубки дерев у лісових насадженнях мешканцем Білокуракинського  району за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ст. 246 КК України.

В рамках вказаного кримінального провадження прокурором, з метою відшкодування завданих збитків державі було подано позовну заяву про відшкодування шкоди, завданої кримінальним правопорушенням на загальну суму понад 60 тис.грн

... Читати далі »

Переглядів: 338 | Додав: Несквик | Дата: 28.09.2017

Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури Луганської області в суді підтримано публічне обвинувачення у кримінальному провадженні за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 197-1 КК України («Самовільне зайняття земельної ділянки та самовільне будівництво»).       

Встановлено, що з осені 2016 року по квітень 2017 року мешканець Білокуракинського району Луганської області, маючи умисел на самовільне зайняття земельної ділянки особливо цінних земель, всупереч вимогам Земельного Кодексу України, за відсутності будь-яких підстав набуття права на землю державної форми власності, за допомогою сільськогосподарської техніки незаконно використовував, шляхом обробки та вирощування врожаю сільськогосподарських культур, земельну ділянку державної форми вла ... Читати далі »

Переглядів: 397 | Додав: Несквик | Дата: 15.09.2017

Конституцією України закріплено, що людина, її життя і здоров’я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Права і свободи людини та їх гарантії визначають зміст і спрямованість діяльності держави.

Так, за минулий період 2017 року Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури при здійсненні нагляду на вказаному напрямі діяльності, встановлені порушення вимог законодавства при виконанні судових рішень у кримінальних провадженнях,  а також при застосуванні інших заходів примусового характеру, пов’язаних з обмеження ... Читати далі »

Переглядів: 333 | Додав: Несквик | Дата: 13.09.2017

Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури підтримано державне (публічне) обвинувачення у кримінальному провадженні за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що призвело до спричинення потерпілим тяжких та середньої тяжкості тілесних ушкоджень.

Так, в січні 2017 року місцевий мешканець, перебуваючи  за кермом автомобіля у стані  алкогольного  сп’яніння, не впоравшись з керуванням, скоїв зіткнення з іншим автомобілем. Внаслідок дорожньо-транспортної події 2 особи отримали тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

За результатами судового розгляду, з урахуванням особи правопорушника, ступеня тяжкості вчиненого ним кримінального правопорушення, його засуджено та призначено покарання у виді 4 років позбавлення волі із звільненням від відбування покарання з випробуванням на 2 роки, з позбавленням права керувати транспортними засобами протягом 3 років. Також, пр ... Читати далі »

Переглядів: 341 | Додав: Несквик | Дата: 05.09.2017

« 1 2 ... 19 20 21 22 23 ... 28 29 »