Вітаю Вас, Гість
Головна » 2018 » Листопад » 26

 Відповідно до приписів ст.131-1 Конституції України передбачається функція представництва прокуратурою інтересів держави в суті у випадках, визначених законом. Представницька функція, яка знайшла закріплення також і в Законі України  "Про прокуратуру", полягає в тому, що правове становище прокурора, яким він наділений у цивільному, господарському і адміністративному судочинстві, визначається в його конституційному статусі як суб'єкта представництва інтересів держави в суді. Держава, визнаючи велике значення прокуратури в реалізації положень Конституції про захист у судовому порядку прав громадян, порушених незаконними діями та бездіяльністю органів державної влади, органів місцевого самоврядування і їх посадових осіб, а також про відшкодування державі матеріальних збитків, закріпила в Конституції України за прокуратурою функцію представництва.< ... Читати далі »

Переглядів: 337 | Додав: Несквик | Дата: 26.11.2018

Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом  вбивства, умисного протиправного заподіяння смерті іншій людині, а саме за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 115  КК України.

За результатами досудового розслідування  встановлено, що мешканець Білокуракинського району, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, на ґрунті неприязних відносин, під час бійки з потерпілою особою, наніс останньому за допомогою ножа не менше 13 ударів в область голови та тулубу, в результаті чого потерпілий помер.

Під час розслідування  обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. На даний час обвинувальний акт у вказаному кримінальному про ... Читати далі »

Переглядів: 275 | Додав: Несквик | Дата: 26.11.2018