Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Квітень » 20

Протидія та запобігання корупції – першочергове завдання органів прокуратури України

 

         Корупція як соціально – економічне явище залишається однією з ключових проблем українського суспільства, особливо в умовах сучасної кризової ситуації в державі. Головну роль у процесі викорінення корупції покладено на правоохоронні органи, в тому числі і органи прокуратури України. 

За цих обставин профілактика корупційних правопорушень набуває найвищого значення для збереження української державності. Профілактика корупційних правопорушень має включати не лише застосування правових засобів широкого спектру від найбільш суворих (кримінально - правових) до адміністративних, конституційних, соціальних, але й використання зусиль інститутів громадянського суспільства, волонтерського руху та руху активістів для забезпечення моніторингу діяльності публічних інстит ... Читати далі »

Переглядів: 385 | Додав: Несквик | Дата: 20.04.2016

Мобільні шахраї

 

Ми перебуваємо на порозі 21 сторіччя, час коли новітні технології втілені у кожний етап нашого життя, будь то Інтернет, персональні комп’ютери, мобільний зв’язок тощо.

Незважаючи на неодноразові статті, телепрограми, повідомлення в різних засобах масової інформації про те, що на території України поширено шахрайство з використанням мобільного зв'язку, громадяни України, жителі нашого району з легкістю попадаються у пастки шахраїв, які, не соромлячись, використовують для досягнення своїх злочинних цілей уразливі і кращі людські якості - доброту, співчуття, любов до ближніх.

Так, Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури здійснюється процесуальне керівництво у кримінальних провадженнях за фактом шахрайства, здійсненого одним і тим же способом: на номери мобільних телефонів потерпілих дзвонять невідомі та представляючись працівниками міліції, повідомляють про те, щ ... Читати далі »

Переглядів: 422 | Додав: Несквик | Дата: 20.04.2016