Вітаю Вас, Гість
Головна » 2016 » Жовтень » 07

Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури постійно вживаються заходи щодо запобігання зростання злочинності серед неповнолітніх. Проаналізувавши стан злочинності серед неповнолітніх на даний час ріст злочинності становить 300%.

Задля недопущення такої постановки речей відділом активізовано робота органів та служб щодо проведення індивідуально - профілактичної роботи з неповнолітніми.

Одним з головних обов’язків держави у вказаному напрямку є попередження вчинення злочинів дітьми, у тому числі з неблагополучних сімей. Отже, необхідно значну увагу приділяти сфері оточення дитини, у тому числі й в родинному колі.

За минулий період 2016 року складено 5 протоколів про притягнення до адміністративної відповідальності відносно батьків неповнолітніх за ст. 184 КУпАП, а саме невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей.

У продовж серпня - вересня Білокуракинським відділом спільно з представн ... Читати далі »

Переглядів: 404 | Додав: Несквик | Дата: 07.10.2016

Згідно зі ст. 49 Конституції України кожна людина має право на охорону здоров’я, і держава повинна забезпечити їй це право. Забезпечення кримінально-правового захисту здоров’я людей здійснюється, серед іншого, в межах, передбачених у статтях 305—327 розділу XIII «Злочини у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та інші злочини проти здоров’я населення» Особливої частини Кримінального кодексу України.  З огляду на ступінь тяжкості таких злочинів санкції більшості статей закону про кримінальну відповідальність передбачають можливість застосування до винних осіб покарання у вигляді позбавлення волі.

Зважаючи на тенденцію до поширення наркоманії, Білокуракинським відділом Старобільської місцевої прокуратури у тісній співпраці з Білокуракинським ВП ГУНП та районним судом вживаються заходи з протидії вказаній категорії злочинів. Мова йде про кримінально-правове реагування, проведення координаційни ... Читати далі »

Переглядів: 381 | Додав: Несквик | Дата: 07.10.2016